Hoe we werken

 We zoeken medewerkers die met ons de uitdaging aan gaan om:

In 2025 één sterke gemeentelijke organisatie te zijn, die vanuit de samenleving verrassend passende oplossingen biedt.

 
Hoe ga je deze uitdaging aan?
Je presteert het best in een omgeving waarin je zelfstandig invulling geeft aan uitdagende vraagstukken. De dynamiek en veelzijdigheid die je nodig hebt, is precies wat ABG-gemeenten met haar complexiteit en rijke historie je biedt. Je bent iedere dag weer verrast en verbaasd over de mogelijkheden en uitdagingen die de organisatie in zich heeft. De vele rollen die je bekleedt, de verantwoordelijkheden die je krijgt en de samenwerkingsverbanden die je aangaat, houden je scherp en zorgen ervoor dat geen dag hetzelfde is. 
 
Om tot het beste resultaat te komen, zoek je samenwerking. Door kennis, vaardigheden en krachten te bundelen, overtreffen we samen verwachtingen. We denken van buiten naar binnen en zien eerder oplossingen dan obstakels. Dit alles zodat er een prettige en dynamische woon-, werk- en leefomgeving staat in een gebied vol uitdagingen die vragen om geïntegreerde oplossingen.
 
Je hebt een drang om jezelf en jouw omgeving te laten bloeien. Om in het diepe te springen en kansen te grijpen. Je wilt jezelf continu ontwikkelen, zodat je optimaal presteert. Dat vergt doorzettingsvermogen en zelfredzaamheid. De vrijheid die je krijgt, geeft je veel energie. Maar om goed te presteren, gemotiveerd te blijven en de juiste resultaten te behalen, word je wel graag gevoed door heldere kaders en duidelijke doelen.
 
Waarom werken bij de ABG?

Bij de ABG-organisatie lever je, samen met 375 andere collega’s, een duidelijke bijdrage aan een prettige en goed georganiseerde woon-, werk- en leefomgeving.

Wat bieden we onze medewerkers?

Boeiend en uitdagend werk! In de complexe structuur van meerdere gemeenten besturen, vervlochten regio’s, overlappende disciplines en verschillende rollen stel je je flexibel op. Daarbij bedenk je passende oplossingen en voert ze uit. 

We hebben een aantal mooie arbeidsvoorwaarden:

  • Salaris conform cao Samenwerkende gemeentelijke organisaties en een individueel keuze budget (IKB) bovenop je salaris van 20,45%.
  • Werk dat van betekenis is!
  • Ontwikkelmogelijkheden in de vorm van de ABG-academie waarop veel verschillende trainigen, e-learnings, cursussen en quick learnings te volgen zijn.
  • We werken hybride. Dat betekent dat je zowel thuis als op kantoor werkt en hier veel vrijheid in krijgt.
  • De sfeer bij ABG-organisatie is informeel met korte lijntjes en grote verantwoordelijkheden.
 
 
Waar kom je te werken?

Werk je voor de ABG-organisatie, dan werk je voor drie gemeenten: Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen. Alle medewerkers van deze gemeenten werken sinds 1 januari 2016 samen in één ambtelijke organisatie: de ABG-organisatie. Dit is een gemeenschappelijke regeling. De drie gemeenten blijven zelfstandig. Ze beschikken ieder over hun eigen gemeenteraad, ondersteund door hun eigen griffier, een eigen college van burgemeester en wethouders en een eigen burgemeester.

We leveren alle producten en diensten voor de drie gemeenten. Ieder gemeentebestuur zorgt ervoor dat de producten en diensten zijn afgestemd op de lokale behoefte van inwoners, bedrijven en verenigingen.

Aan het hoofd van de ABG-organisatie staat het bestuur met daaronder een directie.

Als je voor ABG-gemeenten werkt dan werk je voor 3 burgemeesters en 9 wethouders. Dat maakt werken voor ABG zo uitdagend!

 

De gemeenten hebben alle drie hun bijzondere plekken en aandachtspunten. Wist je dat…

Alphen-Chaam sinds 2010 hoort tot de selecte groep van bijna 150 ‘Cittaslow’-gemeenten in 24 landen. Dit is een internationaal netwerk van dorpen en steden met minder dan 50.000 inwoners, die de kwaliteit van leven hoog in het vaandel hebben- ‘slow life’, als contramal voor het vluchtige stadse leven.

… er in Baarle-Nassau 30 enclaves zijn. Dit zijn 30 stukjes België en Nederland, die in elkaar verweven zijn. Als enige plaats in de wereld is de middeleeuwse gebiedsindeling hier in stand gebleven. 

…  er in het hart van de gemeente Gilze en Rijen een militair vliegveld ligt. Ook heeft Gilze en Rijen een rijksmonument dat tegenwoordig als asielzoekerscentrum opvang biedt aan de opvang van 1200 asielzoekers.